Kerkesin minä päivää ennen kisoja vielä harjoitella tekemällä itselle muutaman pellillisen rönttösiä. En ole aikaisemmin alusta asti tehnyt rönttösiä. Yllätyin että niitä olikin helppo tehdä. Ensin kuoritaan potut ja keitetään, jonka jälkeen ne survotaan ja ruisjauhot sekoitetaan sekaan. Ja sitten itse jätin yön yli imeltymään huoneenlämpöön. Seuraavana päivänä lisäsin perunoitten sekaan puolukat survottuna. Sittenpä tein kuoritaikinan sekoittamalla kaikki ainekset, jonka jälkeen kaulitsin sopivan kokoisia paloja. Siihen sitten sopivasti täytettä jonka jälkeen rypytetään etusormia käyttäen. (Jotkut rypyttää nipistämällä eli etusormilla ja peukalolla nipistävät rypyt.) Mutta tyyli on vapaa, mutta kuitenkin pyöreä olisi oikea muoto :D Sitten vain 250 asteiseen uuniin 15 minuutiksi. Valmiit rönttöset voidellaan sitten voisulalla.
MM-kisojen jälkeen aloin sitten tekemään rippikakkua. Sain itse päättää koristeet ja päätin koristeiden väriksi sinisen, vihreän ja valkoisen. Täytteeksi haluttiin vadelma- ja valkosuklaatäyte ja päälle kuorrutteeksi valkosuklaamassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti